Uitzonderlijke breedte

‘Allereerst hebben wij onze inspiratie gehaald uit de locatie zelf. We zijn gaan kijken naar de kavel en wat gelijk opviel was de uitzonderlijke maat, de oever en de prachtige natuur, het verre uitzicht en de oriëntatie ten opzichte van de zon. Dat is wat ons direct enthousiast maakte: hoe mooi zou het zijn als je hier woningen kunt bouwen die veel breder zijn dan de standaard in Nederland! Op die manier kan je het mooie uitzicht optimaal benutten!’

Flexibiliteit

‘Daarnaast zijn we in workshops met een groep potentiële bewoners om tafel gaan zitten. Met elkaar gingen we in gesprek over hoe zij hun huis het liefst gebruiken. We zien dat eten en gezellig tafelen steeds belangrijker wordt. De keuken is tegenwoordig niet alleen meer voor koken, maar het samenzijn speelt een grotere rol. De zithoek is steeds minder belangrijk. Mensen willen flexibiliteit om hun huis naar eigen wensen in te kunnen delen. En zo kwamen we op de woonkamer van acht meter breed in een grote L-vorm. Zo heb je heel veel opties voor de indeling’.

Afwijkend

‘We geloven in eenvoud. De eigentijdse sculpturale vormgeving van de woningen wijkt echt af van het traditionele. Niet alleen de materialen van de woning zijn anders (niet teveel en alleen hout en baksteen). Ook de strakke lijnen en het aanzicht: we spelen met verschillende hoogtes en overhangende delen. Dat geeft een gevoel van ruimte. Je woont in een geschakelde woning, maar het voelt alsof je een vrijstaand huis hebt’.

Tuin als verlengstuk van woonkamer

‘De even brede tuin is het verlengstuk van de woonkamer: met de terrasdeuren open in de zomer, heb je er zo een stuk extra leefruimte bij. Bovendien is de tuin ook weer op te delen in verschillende stukken en gaat vloeiend over in de natuur door de eco-wall. Dat is een soort ‘levende muur’ die we samen met een ecoloog ontwikkelden. Met kastjes voor vogels, egels, plantjes en een ‘insectenhotel’. De functionele zaken die je normaal gesproken in een tuin hebt (schuur, kliko’s enzovoorts), hebben we bewust naar de voorzijde van de woning verplaatst. Zo kan je de achtertuin maximaal benutten en is het echt een plek waar je kunt genieten en ontspannen’.